Een hoop vergeten, of valt het wel mee?

Dia Dhuit!

Ik ben ervan op de hoogte dat mijn vorige blogpost bijna een week te laat is, maar ik heb gewoon nog geen tijd gehad om alles bij te werken, en dat geeft niet :)

Jeetje okay, ik was van plan deze post vlak na die andere te publiceren, maar ik heb nog niets geschreven (14 november) ik heb het duidelijk veel te druk met leuke dingen doen :p (En ook wel minder leuke dingen, want ik moet nog beginnen aan 2 essays die ik voor 5 december af moet hebben, dus dat wordt nog hard werken)
Maar goed, ik hoop dat ik me nog iets kan herinneren van de afgelopen anderhalve week.

Zondag 4 november
Vandaag was het plan een warme chocolademelk te drinken terwijl de rest brunchten, want ik ben erachter dat ik niet van vreemde dingen dicht bij het ontbijt houd. Al wist ik dat eigenlijk al. Ik eet hier gewoon muesli met griekse yoghurt, havermout (of zoals ze het hier noemen, porridge) met nootjes of gewoon brood met chocopasta of pindakaas. Gewoon Nederlands, niet zo moeilijk doen.
Maar goed, dat was dus het plan, tot ik m'n bed niet uit kon komen (daar heb ik de laatste tijd wel vaker last van, maar ik moet ook gewoon eerder gaan slapen). Daardoor was ik perongeluk 2 uur te laat en was iedereen eigenlijk al klaar met eten. (Iedereen = Clara, Katrin en Marie-Adélie) Ook geen probleem, bespaart mij weer geld.
Daarna liepen we naar de Bernard Shaw, wat een pub is met daarachter een of andere hipstertuin. Daar was een vintage sale, en vond ik eindelijk de trui waar ik al heel lang naar op zoek was!

Jaaaaaaa
De Vintage Hipstersale
Nadat iedereen klaar was met snuffelen, liepen we naar Connelly station, om vanaf daar de bus te pakken naar Malahide, want ik wilde het bos wel eens zien als het herfsteriger zou zijn. Het was niet veel spectaculairder ofzo. Helaas, maar leuk geprobeerd.
De deur ging dicht, omdat ze gesloten waren voor vandaag :o 

Het was gewoon niet zo indrukwekkend als ik verwacht had..
Maandag 5 november
Vandaag kreeg ik eindelijk de kaart binnen die m'n papa en mama al gestuurd hadden voordat ik naar huis ging! Verkeerde postzegel, dan krijg je dat xd Maar wel echt super lief ^.^
En ik heb ook kaarten naar huis gestuurd :D Naar mijn eigen Bro, en papa en mama ^.^

Dinsdag 6 november
Dinsdag is vanaf nu Harry Potter avond met Dream Team (dat zijn Alex, Ant, Nouria, Manuela, Tori, Fiona, Thomas, Jonny, Laurence, Marie-Adélie en Thibault, maar niet iedereen kan er altijd bij zijn). Dit was de eerste keer, dus tijd voor de eerste film. Superleuk, want ik heb die film echt 1000 keer gezien :p Nouria claimde dat ze de film al 1000 keer gezien had, maar doordat ie in het Engels en niet in het Frans was, begreep ze er niets van zei ze. Dus die 1000 keer is een beetje overdreven :p Ik hoorde in mijn hoofd vaak de Nederlandse tekst door de Engelse tekst heen, doordat de DVD van de eerste film het niet helemaal doet, heb ik die alleen nog maar in het Nederlands gezien.

Woensdag 7 november
Ik merk dat ik me erg alleen voel.. Ik moet er denk ik maar gewoon aan wennen dat ik sommige dagen niemand spreek, maar het bevalt me niet echt.
Maar gelukkig kon ik vandaag lunchen met Julie! En ik had echt een raar gesprek. Nou, ja, niet zo zeer raar, maar meer dat ik gewoon niet wist dat dit ook bestond. Ik zal niet te veel vertellen, want dat hoeft allemaal niet op het internet te komen, maar ik zal proberen een beeld te schetsen. Doordat Julie's ouders gescheiden zijn en daarna allebei verhuisden, heeft Julie geen 'huis'. Niet zoals ik dat heb, met een eigen kamer en dingen die echt van mij zijn. Ze woont een beetje overal en nergens, en op dit moment is Dublin haar 'thuis'. Haar spullen liggen bij haar opa en oma, omdat die het meest centraal wonen, dus dat was het makkelijkste. En straks gaat ze voor de kerst niet naar 'huis', maar op bezoek bij haar moeder, zusje en stiefvader in Australië. Crazy. Ik wist niet dat er echt mensen bestonden die geen 'thuis' zouden hebben, maar nu weet ik beter. Wat je allemaal wel niet leert van Exchange.
En vandaag was het Marie-Adélies verjaardag! En omdat we allebei naar The Nutcracker wilden, besloot ik dat we dat voor haar verjaardag moesten doen. Nouria wilde 'm ook heel graag zien, dus gingen we gezellig met z'n drieën naar de film.
Ik had geen rekening gehouden met de file's die zouden ontstaan als je rond spitstijd een grote stad in wil komen, dus was ik vervolgens veel te laat voor de film. Nouria en Marie-Adélie moesten gelukkig nog eten, dus konden we naar de volgende film. Het was een leuke film, maar ik ging hem te veel vergelijken met De Notenkraker van Barbie.. En dan is Barbie toch beter, al komt dat misschien doordat ik 'm uit mijn jeugd ken en dan is alles altijd beter.
How you eat porn?

Vrijdag 9 november
Misschien mis ik Scheikunde toch wel een beetje.. Ik kon het niet laten in de bibliotheek op zoek te gaan naar iedereens favoriete boek, ookal houdt niet iedereen van Organische Chemie (including me) 
Het moment is aangebroken. Het regent. En ik vind het niet leuk. Ik merk nu heel erg dat mijn humeur gekoppeld zit aan het weer. Op het moment dat de zon schijnt, al is het maar voor 2 minuten, ben ik meteen veel vrolijker dan wanneer het grijs en nat is. Maar goed. Het is tenslotte herfst, dus ik heb er maar mee te leven.
Maar het is wel echt herfst :)
Vandaag had ik random met de Italiaanse meiden (Rebecca, Margherita, Laura, Daisy) en Cindy en Nina afgesproken om een Escape Room te doen. Had ik nog nooit gedaan, dus was wel benieuwd. En dit was de perfecte kans, dus waarom niet. Voor de Escape Room kon ik bij Margherita en Daisy eten, pastaaa. Dat was niet zo lekker als verwacht van Italiaanse meiden, maar we hadden ook maar minder dan een half uur om te koken en het op te eten, want natuurlijk had niemand rekening gehouden met de spits en waren we dus allemaal veel te laat.
Team Basta Pasta!

Zaterdag 10 november
Het was gelukkig weer een beetje mooi weer, dus mijn humeur was ook weer iets opgeknapt. Ik had met Marie-Adélie afgesproken naar Bohemian Rhapsody te gaan en deze keer naar de bioscoop naast het winkelcentrum in Dundrum. Ik besloot iets eerder heen te gaan en gewoon even rond te lopen in het winkelcentrum, want soms ben je er echt even klaar mee om alleen te zijn.
It's never too early to be annoyed by Christmas --> Nee: It's never too early to be excited for Christmas. 
En wat ik daar aantrof was geweldig. Kerstversiering, overal! Dat is nu ook iets waar ik vrolijk van wordt. Dat wordt ik normaal gesproken ook al, maar nu (heel slecht ik weet het) komt de kerst steeds dichterbij en mag ik dus al bijna weer naar huis. Het voelt heel ondankbaar om iedere keer weer zo graag naar huis te willen, maar ik ben er gewoon achter dat dit gewoon nog niets voor mij was. Misschien was het allemaal te vroeg en te snel, maar ik ben evengoed blij dat ik het gedaan heb. En ergens wil ik ook helemaal niet dat mijn Dublin-avontuur over gaat, want het is echt nog maar 6 weken. Nog 6 weken en dan zie ik heel veel mensen die ik nu wekelijks spreek, waarschijnlijk nooit meer. :((
ZOoo mooi 
OVeral glitters
Maar goed, ik heb dus nog 6 weken om te knallen!
Ik ging dus lekker rondstruinen in het winkelcentrum. Dat is wel iets wat ik echt heerlijk vind om alleen te doen. Je kan zelf bepalen waar je naar binnen loopt, hoe lang je binnen bent, waar je naar kijkt etc. En ik had hier eindelijk mijn warme chocolademelk!
En kijk wat ik vond. 10.99!! :o En hij is pas net 3 weken uit. En wel 962 bladzijdes. Toevallig heb ik net Tower of Dawn uitgelezen, dus de verleiding was groot.. Maar dan zou ik er ook een tweede boek bij willen, want die is maar voor de helft van de prijs en dat kan je niet laten liggen. Ik moet maar gewoon nog een keer naar Eason (de boekwinkel) gaan :p
Marie-Adélie kwam even voordat de film zou starten aan, dus gingen we een kaartje kopen. Waren er helemaal geen stoelen meer over :o Dus besloten we eerst maar iets te gaan eten en een kaartje te kopen voor een latere vertoning. We konden dan nog steeds niet naast elkaar zitten, maar dat gaf niet, je hoefde toch niet te praten. We hadden een heerlijke hamburger bij Eddie's Rocket, een soort Amerikaanse burgerketen, die schijnbaar niet Amerikaans, maar Iers is. Lol. Het voelde echt als zo'n typische Amerikaanse tent, maar dat was waarschijnlijk ook de bedoeling xd
En toen de film. OMG. DEZE WAS ZO VEEL BETER DAN DE NUTCRACKER. GEWELDIG. Nee echt. Ik wist eigenlijk helemaal niets van Queen, en ik dacht dat ik ook niet zo veel nummers kende. Ha. Ik kende elk nummer dat ze gebruikten in de film. Het is echt een geweldige film. Echt. En nu als ik Queen hoor, wordt ik helemaal blij vanbinnen, vraag me niet waarom xd

Zondag 11 november
11 november is de dag, dat het mooi weer was! En dat wist ik, dus ging ik op onderzoek uit. Ik moet even op zoek naar een foto van toen ik hier net was, want het is allemaal best wel normaal geworden ofzo, maar ik heb dus aan het einde van de straat uitzicht op een soort bergen. Dus besloot ik dat dit de perfecte dag was om daar eens te gaan kijken. Uiteindelijk was de wandeling ernaartoe langer dan ik dacht, maar nog steeds prima te doen. En waar ik toen terecht kwam. Geweldig. Het is eigenlijk gewoon een soort groot park op een berg/heuvel, met aan de ene kant Dublin en de Wicklow Mountains en de andere kant de zee. En omdat ik alleen was, wat ik eigenlijk steeds minder erg begin te vinden, kon ik zelf bepalen waar ik naartoe ging. En voor de mensen die vroeger met mij in het park speelden, die weten dat ik niet op het pad blijf, want dat is saai. Dus ik vond op een gegeven moment een klein paadje naar een of ander afgebroken kruis. En daar was ik dus echt helemaal alleen. En dat vond ik niet erg. En ik weet dat je zinnen eigenlijk niet mag beginnen met en, maar dat boeit me niet. Ik ben nu bijna weer up-to-date, dus ik wil dit vanavond af hebben xd.

Oh dat doet me denken aan een opmerking van ome Niels, of ik niet al eelt op mijn vingers gekweekt had door mijn blog. Nou, dit doe ik voor de lol, dus dit is niet zo erg, maar ik heb een keer tijdens een college waar geen slides gebruikt werden 2000 woorden in minder dan 2 uur getypt. Soms wilde ik dat mijn essays zo makkelijk gingen, dan zou ik er zo klaar mee zijn.
Al zijn dit ook al 1700 woorden in een uur. :o Ik ben gewoon lekker bezig al mijn gedachten op virtueel papier te zetten. Gelukkig hoef ik het niet te schrijven, want m'n gedachten gaan veel sneller dan ik schrijf, dus dan wordt m'n handschrift op een gegeven moment onleesbaar. Dat heb ik ondervonden toen mijn laptop leeg was en ik dus opeens op de ouderwetse manier aantekeningen moest maken. Ik ben er dan wel veel beter in belangrijk van onbelangrijk te scheiden, omdat ik simpelweg niet in staat ben alles te schrijven wat ze zeggen, terwijl ik dat op mijn laptop wel ben. Het maken van aantekeningen bij een college voelt ergens een beetje als notuleren bij een vergadering, waar ik schijnbaar ook letterlijk typ wat gezegd wordt xd.

Maar goed, weer terug naar wat jullie eigenlijk willen weten. Oh, ja. Ik was dus aan het wandelen in dat park. Ik heb er verder niet zo veel over te vertellen, kijk de foto's die ik gemaakt heb maar gewoon :p En als je ooit in Dublin bent, kan je zelf een kijkje nemen ;) Bus 46a (dat is dus niet zesenveertig a, maar fortysix ee. Het klinkt gewoon heel raar om dat busnummer in het Nederlands te zeggen :p Ik denk het zelfs in het Engels) naar Glenageary en dan loop je in ongeveer 45 minuten naar Killiney Hill Park.

Dublin!
Selfies zijn nog steeds niet mijn ding

De zee en de Wicklow Mountains!
Daar ging ik op weg naartoe, recht hierdoorheen
Een beetje kruipen is okay
Tadaa
En omdat je alleen bent, heb je alle tijd om onbeschaamd een foto van jezelf te maken. 

Ik weet niet welke ik van deze twee mooier vind :p Allebei gewoon.
Bos!
Een piramide?!
En een of andere rare toren?
Met een geweldig uitzicht.
De rest van de dag betrok het opeens en heb ik niet zo veel meer gedaan.

Maandag 12 november
Ik had vanmorgen eindelijk de motivatie om een beetje op tijd uit mijn bed te komen, dus had ik de tijd om boodschappen te doen! Meestal doe ik dat als ik om half 9 uit college kom, aangezien ik tot 20 uur college heb op maandag (en dinsdag). Nu waren er dus nog croissantjes! Heel slecht, maar ook wel heel lekker :p
En ik merk dat ik (eindelijk) klaar ben met de broccoli, courgette en champignons. Dat is zo'n beetje waar ik op leef de afgelopen weken :p Dus had ik een beetje struggles met wat ik nu weer moest halen. Ik zal niet opnoemen wat ik gehaald heb, want dat is niet interessant, maar het kwam wel weer ongeveer op hetzelfde neer. Nu sugersnaps in plaats van broccoli, en wraps met sla en hummus in plaats van brood met pindakaas (wel voor de lunch dan, niet voor het ontbijt :p).

Dinsdag 13 november
Vandaag is het Daps verjaardag!! En ik had pas donderdag de kaart op de bus gedaan, dus ik was compleet verrast toen die er precies op de goede dag was. Het was een geweldige kaart, al zeg ik het zelf :p
Ik begin nu eindelijk een soort van routine te ontwikkelen. Vooral op dinsdag.
- Te laat je bed uit gaan en dan te moeten haasten, want dit is de enige dag waarop ik 'vroeg' (10 uur) begin
- Bang zijn dat je te laat komt
- Vervolgens niet bezorgd meer zijn over het feit dat je misschien wel te laat komt. Ik kom eraan, rustig aan.
- Bijna niet opletten bij een best wel interessant, maar voorgelezen en dus extreem moeilijk op te letten college over Nazi Germany.
- Meteen door naar het werkcollege, waar je de tekst niet voor gelezen heb.
- Daardoor meer als de helft van de tijd niet begrijpen waar het over gaat.
- Niets zeggen, omdat je bang bent dat je vragen dom zullen zijn.
- Verschrikt opkijken als de tutor de zin opeens eindigd als vraag, of random met WHy's strooit, terwijl ik niet luisterde naar wat er nou precies gezegd werd.
- Lunch
- Me irriteren aan het groepje in Zero Waste Circular Economy, omdat niemand nou precies weet wat we aan het doen zijn. Dus begin ik maar gewoon alvast aan het report. Ze kunnen het nalezen en mijn Engels aanpassen waar ze willen :p
- Zwemmen! :D Ik wil echt een baan vlinderslag kunnen, maar het is zo ver.. Ik denk echt dat ik in de Waterhoorn straks m'n hoofd ga stoten aan de muur die veel te snel komt :p En dan zwem ik niet meer in de 'Fast Lane', maar in de 'theeleutbaan'.
- In de bibliotheek werken aan iets, lezen idk.
- Het Nederlandse uurtje! History of Science met 3 andere Nederlanders :p En dit college wordt ook bijna voorgelezen, maar is echt beter te volgen. (Deze keer ging het over de tijd van de Chemische Revolutie, dus ik was helemaal enthousiast: hier weet ik iets van! Flogiston! Lavoisier! Whoohooo! Nog geen twee zinnen aan vuil gemaakt :p Het ging meer over Darwin en zijn evolutietheorie, ook leuk en interessant xd)
- Harry Potter avond :D Deze keer film 2, of course :p

En dan ben ik nu eindelijk beland bij vandaag, (nee ik moet vroeg gaan slapen, dus gisteren :p timewarp xd)
Woesndag 14 november.
Vandaag konden we meedoen met My First Peil, oftewel, een lesje Gaelic Football! En omdat je toch maar 1 keer in Ierland bent, het nog maar 6 weken is, en je dit bijna wel moet doen als je hier op uitwisseling bent, besloot ik mee te doen. Ik heb echt mijn best gedaan vrienden mee te krijgen, maar helaas. Ik ging alleen. En laat ik nou de enige zijn die op kwam dagen xd
Dus ik had privé les, tot er twee andere meiden, een uit Griekenland en een uit Saudi (volgens mij) bij kwamen.
En ik bak er geen bal van. Ik heb dit volgens mij al een keer uitgelegd, want ik ben in de eerste week dat ik hier was een Gaelic Football wedstrijd gezien, maar ik doe 't gewoon lekker nog een keer :p
Bij Gaelic Football mag je niet meer dan 4 stappen zetten met de bal in je handen. Bij de 4e stap moet je de bal of stuiteren, of op je voet laten landen en dan weer vangen. Je mag de bal niet twee keer achter elkaar stuiteren (dan lijkt het te veel op basketbal), maar wel twee keer achter elkaar op je voet laten handen. Als je de bal wil pazen (hoe schrijf je dat in vredesnaam? pasen? passen? paasen? paacen? idk) mag je 'm niet gooien, maar moet je ongeveer hetzelfde doen als bij een service in Volleybal of moet je hem schoppen, net als bij voetbal, maar dan met de wreef van je voet en niet met de binnenkant.
Dat is zo'n beetje wat ik vandaag geleerd heb :p En ik ben eindelijk begonnen aan een van mijn laatste essays, over hoe de wetenschappelijke uitvindingen de Industriële Revolutie beïnvloedden.

Foto's van het Halloweenfeest van vorige week!


Ik was niet het meest wakker ofzo :p
Slán!



Reacties